Geschreven door Desley

Kleine maar intieme uitvaart - oktober 2017

Oktober 2017, een mevrouw belt mij op haar want haar vader is overleden. Enige weken hiervoor was zij al begonnen met het voorbereiden hiervan. Zij had offertes opgevraagd via het internet om zich alvast te orienteren op de mogelijkheden binnen de uitvaartwereld. Naar aanleiding hiervan heeft zij een keuze gemaakt en nu het moment daar is neemt zij contact op.

Mijn telefoon gaat en ik condoleer haar met het verlies van haar vader. Deze meneer is 84 geworden, en dat noemen wij een mooie leeftijd, maar het is en blijft iemands vader, broer, vriend of buurman.

Haar vader hebben we vervolgens verzorgd en overgebracht naar een uitvaartcentrum. Hij hield niet van heel veel poespas dus de komende dagen zal er ook geen bezoek plaatsvinden vanuit de familie. De uitvaart wilden we verzorgen in Leiden maar in verband met werkzaamheden aan het crematorium was dit helaas niet mogelijk. De crematie hebben we uiteindelijk laten plaatsvinden in Zoetermeer.

Meneer had als duidelijke wens een witte rouwauto en uiteraard hebben wij dit voor hem verzorgd. We hebben een kleine dienst gehouden, intiem en liefdevol. Met zelfgekozen nummers en een levensloop voorgelezen door zijn dochter.

Na afloop hebben we nog even koffie gedronken en was de plechtigheid afgelopen. De familie moet nu thuis verder rouwen en het verlies een plek geven.

Euthanasie - oktober 2017

Oktober 2017. Via een website wordt er door een familie een offerte opgevraagd. Op deze website worden een aantal vragen gesteld en de aanvraag komt vervolgens in mijn mailbox. Uit de antwoorden kan ik niet heel goed opmaken wat nu precies de wensen zijn van de familie en al helemaal niet om wie het gaat. Dit is niet omdat de familie dit niet invult maar simpelweg omdat de website er niet om vraagt.
Ik besluit contact op te nemen met de aanvrager zodat ik beter weet wat de wensen zijn. Ik wil graag goed ingaan op die wensen zodat ik de offerte persoonlijk en met aandacht gemaakt kan verzenden en er gaandeweg niet heel veel kosten bijkomen. Dan blijkt dat de aanvrager dit doet voor zijn moeder. Zij zit in een verzorgingshuis en zij wilt euthanasie laten toepassen. Heel heftig voor de familie maar ze begrijpen haar keuze wel en steunen haar hierin.
Nadat ik kort met deze meneer heb gesproken maak ik gelijk de offerte. Kort daarna nam hij contact met mij op omdat hij graag een keer wil kennismaken. We maken een afspraak en ik kom bij hem thuis om alles te bespreken. Hierbij was zus ook aanwezig.
De familie wilde een goed gevoel hebben bij hun uitvaartondernemer en zij hebben er meerderen gesproken. Uiteindelijk hebben zij voor ons gekozen en wij hebben hen bijgestaan bij de uitvaart voor hun moeder. Doordat er sprake was van euthanasie is de datum en tijd vooraf al bekend, hierdoor hebben wij in een vroeg stadium het een en ander besproken, zoals de dag van de uitvaart. Ook was de rouwkaart bijvoorbeeld al gemaakt. Dit gaf hen gedurende de dagen tot de uitvaart een hoop rust.

Volg ons op Instagram en Facebook

By Desley uitvaart - Instagram
By Desley uitvaart - Facebook
6 0
Wat betekent condoleren? En waarom doen we dat? Kijk op www.bydesley.nl/condoleren. #bydesley #persoonlijk #uitvaart #condoleren #waarom
11 0
Heb jij de website al gezien? De link vind je in de Bio! #bydesley #uitvaarten #persoonlijk
17 0
In de avonduren zijn we ook bezig, we blijven ontwikkelen en leren #bydesley #uitvaart #conflict #uiteen #breda #hotelnassaubreda #rememberme #persoonlijk
33 7
Www.bydesley.nl is Live!! #desley #bydesley #uitvaart #website #live #trots #hardgewerkt #persoonlijk #crematie #begraven
17 1
1 van de zovele ontbijtsessies voor het maken van de website. De website word prachtig en we zijn bijna klaar! Fijne dag allemaal! #bydesley #desley #website #zelfmaken #uitvaart #inspiratie #persoonlijk
10 0
Vandaag een afscheid gehad in besloten kring, omdat sommige aula’s dan groot zijn maken we er op deze manier toch een intieme sfeer van. #bydesley #delft #iepenhof #begrafenis #uitvaart #persoonlijk #metliefde
25 0
Vandaag weer een prachtige uitvaart mogen verzorgen, deze mevrouw was kleurrijk en wilde dit zeker laten terugkomen! Haar kist hebben we blauw laten maken, bijpassende blauwe auto en een persoonlijk schilderij. 🙏 #dankbaar #bydesley #uitvaarten #funeral #zoetermeer #hetwapenvanzoetermeer #verdriet #persoonlijk