Verzekeringen ❯

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van een uitvaart dekt. Veel Nederlanders kiezen voor deze verzekering omdat zij hun nabestaanden niet willen opzadelen met de kosten van een uitvaart. Een uitvaart kost al snel enkele duizenden euro’s. Aangezien velen dit bedrag niet zomaar kunnen betalen, kiest men ervoor om dit te verzekeren met een goede uitvaartverzekering.

Soorten dekkingen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo bestaat er een natura-, een kapitaal- en een combinatie uitvaartverzekering. De verschillen leggen wij hieronder uit.

Natura uitvaartverzekering

Met de natura dekking wordt een en ander vooraf vastgelegd. Deze verzekering keert geen geld uit, maar diensten. De uitvaart wordt uit handen genomen en wordt verzorgd door de uitvaartondernemer. Dit zorgt er voor dat nabestaanden hierover niet meer hoeven na te denken. Nadeel is dat er geen vrije invulling aan de uitvaart gegeven kan worden. De natura dekking is over het algemeen de goedkoopste dekking.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij de kapitaal dekking wordt een vooraf besproken bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Met dit geld kunnen zij de uitvaart regelen. Het geld is vrij te besteden, waardoor de uitvaart geheel naar wens ingevuld kan worden. Houdt er rekening mee dat het geld dat uitgekeerd wordt, over een aantal jaar minder waard is. Het is daarom verstandig om indexatie toe te passen, zodat de uitgekeerde waarde mee stijgt met de kosten. De premie gaat in dat geval ieder jaar wel iets omhoog. Maar u bent er zeker van dat uw uitvaart geregeld kan worden naar uw wensen.

Combinatie uitvaartverzekering

Bij deze dekking wordt een deel uitgekeerd in diensten en een deel in geld. Een aantal diensten is vooraf bepaald en wordt geregeld door de uitvaartverzorger. Het geld dat vrijkomt, kan vrij worden besteed door de nabestaanden. Hiervan kunnen persoonlijke wensen rondom de uitvaart in vervulling gaan. Bijvoorbeeld een speciale rouwstoet of een diner met de meest dierbare nabestaanden. De premie van deze dekking is veelal wat hoger dan bij de andere twee dekkingen. 

Uitvaart verzekering vergelijken

Omdat iedere uitvaartverzekeraar andere premies hanteert, is het verstandig om vooraf te vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u een verzekering kiest die aansluit bij uw wensen. U kunt hier uw uitvaartverzekering vergelijken.

Scroll naar boven