Een jonge vrouw

We kregen een telefoontje van een man, zijn dochter was overleden ze was 39 jaar en had borstkanker. Het eerste wat door mij heen gaat is dat ik het zo erg vind, zo’n jonge vrouw al zo vroeg overleden. Mijn eigen leven flitst snel voorbij en ik besef mij dat dit de realiteit is.

Zijn dochter lag in een hospice in Leiden, er is daar een Hospice die gericht is op jongere mensen. Ik heb kort gezien wat ze daar allemaal doen voor de mensen en dat is werkelijk ongelofelijk mooi werk. Voor degene die hier meer over willen weten neem een kijkje op hun website en klik hier.

Na het telefoontje ben ik direct vertrokken richting het Hospice om de verzorging voor haar te regelen. Eenmaal aangekomen werden we warm ontvangen. Zij had een briefje neergelegd voor de uitvaartondernemer, ze wilde graag haar rode jurkje aan en dat haar nagels rood gelakt zou worden. Dit zijn mooie wensen die wij natuurlijk voor haar hebben verzorgd.

We hebben haar gewassen, aangekleed in haar mooie rode jurk en haar nagels gelakt. Vervolgens is zij overgebracht naar het uitvaartcentrum in haar woonplaats.

De financiele middelen voor haar uitvaart waren beperkt, door haar ziekte kon zij zich niet verzekeren voor een uitvaart. Toch hebben haar familie en vrienden afscheid van haar kunnen nemen in het uitvaartcentrum. Om de kosten te beperken hebben we daar alleen kraanwater geschonken in plaats van koffie, thee te serveren. Is dat erg? nee zeker niet.

Een uitvaart is niet alleen mooi als het groots en duur is. Een uitvaart is er voornamelijk voor de nabestaande om afscheid te nemen, een stukje rouwverwerking is belangrijk. Dit doel hebben we bereikt door iedereen de gelegenheid te geven om haar een laatste groet te brengen.

Scroll naar boven