Wat kost een uitvaart?

De kosten voor een uitvaart zijn heel persoonlijk. Er zijn een aantal vaste kosten voor bepaalde diensten maar elke uitvaart is persoonlijk  en uniek. 

Crematie 

Elk crematorium hanteert zijn eigen tarieven, er is niet 1 vast tarief voor een crematie. De gemiddelde prijs voor alleen crematie ligt tussen de € 590 en € 950,-. Dit een technische crematie zoals we dit noemen, zonder auladienst of koffiekamer. Voor gebruik inclusief aula en koffiekamer ligt het bedrag tussen de € 1.350 en € 1.950. Het is ook per crematorium verschillend hoe lang je gebruik kan maken van hun faciliteiten. Meestal is dit 45 minuten auladienst en 45 koffiekamer, maar soms ook 60 om 60 minuten. 

Begrafenis

Een begrafenis heeft ook verschillende kosten per begraafplaats. Daarnaast is er dan nog keuze uit een algemeen graf of familiegraf. ( hierover kunt u meer informatie lezen bij informatie).

Een algemeen graf kost tussen de € 1.500 en € 2.100. Dit is vaak zonder gebruik van een aula of afscheidsruimte. 
Een familiegraf is helemaal afhankelijk van het aantal jaren grafrechten wat er bijgekocht moet worden. Daarnaast zijn er dan nog kosten voor het begraven, overzetten van een rechthebbende eventueel, het weghalen en terugplaatsen van een gedenksteen en eventueel de huur van een aula of kerk voor een afscheidsdienst. 
Daarnaast zijn er vaak nog kosten voor de aanschaf van een gedenksteen. 

Rouwkaart

De kosten voor een rouwkaart zijn vaak rond de € 4,50 per kaart. Dit is voor een luxe uitvoering van een rouwkaart, hierbij maken we gebruik van mooi papier, een goede opmaak,  rouwenvelop, rouwpostzegel en een speciaal PostNL verzendpakket. Uiteraard rekenen wij de daadwerkelijke kosten transparant door, dus ook als de kaart uiteindelijk voordeliger uitvalt. 

Kist / wade / rieten mand
Een kist is ook te verkrijgen in verschillende prijzen. Wij kunnen u al een basic kist leveren vanaf € 220,-. Hierbij heeft u nog keuze uit verschillende tinten. Uiteraard is het ook mogelijk om een luxe of moderne kist te kiezen. Een lijkwade zien we tegenwoordig veel vaker deze kosten beginnen bij € 310 oplopend tot €1.400 of een rieten mand kunnen wij leveren vanaf € 560 oplopend tot € 1.040.

Akte van overlijden
Wij verzorgen de aangifte van overlijden graag voor u. De enige kosten die u hiervoor betaald zijn € 13,40 voor de akte van overlijden. Deze kosten zijn in alle gemeente in Nederland hetzelfde.