Uitvaart tarieven ❯

De meest gestelde vraag is toch wel, wat kost een uitvaart nu precies?

De meest gestelde vraag bij zowel crematies als begrafenissen is: wat zijn de kosten? Het is uitdagend om direct een exact bedrag te geven zonder alle specifieke details te kennen, maar een indicatie is zeker mogelijk op basis van uw wensen.

Enkele bepalende factoren voor de kosten zijn:

  • Locatie: Zowel crematoria als begraafplaatsen hanteren hun eigen tarieven, wat de keuze van de locatie cruciaal maakt voor het totaalbedrag.
  • Duur van het afscheid: De tijd die u reserveert in een aula of koffiekamer beïnvloedt de prijs.
  • Diversen: Andere elementen zoals het aantal kaarten dat u wilt versturen, de keuze van de kist, mand of lijkwade (variërend van €290 tot een handgemaakt exemplaar voor €3.000), het aantal dagen koeling en de bloemkeuze hebben allemaal invloed op de kosten.
  • Advertenties: Het plaatsen van een rouwadvertentie in een lokale krant kost gemiddeld €250 voor een kleine advertentie, terwijl dezelfde grootte in een dagblad tot €2.000 kan kosten. Uitvaartondernemers in Nederland krijgen 15% korting op rouwadvertenties, waardoor het vaak voordeliger is dit via hen te regelen.
  • Professionele dragers: Sommige begraafplaatsen vereisen een minimumaantal professionele dragers tijdens een begrafenis, waarbij familieleden de rest kunnen aanvullen.

Het is essentieel te beseffen dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van individuele keuzes en behoeften. Zowel voor crematies als begrafenissen zijn er voorbeeldberekeningen beschikbaar om u een idee te geven van de gemiddelde tarieven. Deze zijn slechts indicaties; uw specifieke wensen kunnen leiden tot hogere of lagere kosten.

Scroll naar boven