Cremeren ❯

Als u kiest voor een crematie

Wat  komt er allemaal kijken bij een crematie? Wat kost een crematie? Op deze vragen is er geen eenduidig antwoord, er zijn meerdere mogelijkheden. Als we het hebben over alleen cremeren, dus zonder plechtigheid, dan kan dat alleen plaats vinden in een crematorium. Dit noemen wij dan een technische crematie. Hierbij is het vaak wel mogelijk dat een kleine groep familie nog afscheid kan nemen (denk hierbij aan ongeveer 10 personen). De kosten zijn verschillend per crematorium.

Een crematie kan ook uitgebreider met een plechtigheid vooraf en hierna een condoleance. Uw wens staat hierin centraal.

Daarnaast is het nog zo dat elk crematorium zijn eigen mogelijkheden en beperkingen heeft. Sommige mensen willen graag dat de kist wegzakt naar beneden tijdens de dienst maar niet elk crematorium heeft deze mogelijkheid. In Amsterdam is er een crematorium waarbij de kist gaat ”hemelen” zoals zij dat noemen. Dan stijgt de kist naar boven tijdens de plechtigheid.

Soms willen mensen heel graag mee tot en met het eind, dat houdt in dat zij mee willen naar de ovenruimte voor de zogeheten invoer. Dit is ook niet in elk crematorium mogelijk. U begrijpt dat de keuze voor het crematorium belangrijk is om te bepalen of uw wensen kunnen worden uitgevoerd.

Hieronder leest u verschillende mogelijkheden zodat u kunt bepalen wat voor u belangrijk is. Dit kan u helpen bij het maken van de keuze voor een crematorium.

Wat kunt u als familie alvast voorbereiden?

Wat zijn de tarieven van een crematie?

Elk crematorium hanteert zijn eigen tarieven betreft cremeren en de diensten.
Een technische crematie kunnen wij verzorgen vanaf €590. Dit is zonder de aanwezigheid van familie of vrienden.

Wilt u een crematie met afscheidsdienst en condoleance dan lopen de tarieven uiteen van €1.300 t/m €1.950 De prijs is mede afhankelijk van de tijd die u nodig heeft voor de plechtigheid en de condoleance.

Wij kunnen een crematie verzorgen in elk crematorium in Nederland. Als u vragen heeft over de kosten en mogelijkheden van een crematorium van uw keuze dan horen wij dat graag. U kunt ons contactformulier invullen of een offerte aanvragen via de website.

Scroll naar boven