Door een eigen foto, hadden wij een persoonlijke rouwkaart ❯

Informatie over rouwkaarten

Een rouwkaart versturen is niet verplicht, dit is een keuze van de familie. Daarbij is een rouwkaart vaak heel persoonlijk en voornamelijk om belangstellenden op de hoogte te brengen van een overlijden en om hen uit te nodigen. Vroeger waren dit rouwbrieven maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden voor een rouwkaart eindeloos.

Omdat de periode tussen overlijden en de dag van de uitvaart maximaal 6 werkdagen is, is het noodzakelijk de rouwkaart spoedig op te stellen als u er voor kiest een rouwkaart te willen versturen.

Wij ondersteunen u bij het bedenken, ontwerpen en maken van de kaart. Uiteraard zorgen wij er daarna voor dat deze wordt gedrukt en geleverd.

Wat kunt u als familie alvast voorbereiden?

Hoe komt een rouwkaart tot stand?

Nadat we voor uw dierbare hebben gezorgd gaan we ons richten op het maken van de rouwkaart. Een aantal dingen die we nodig hebben, heeft u hierboven in wat voorbeeldvragen kunnen lezen. Daarnaast is de ”logistieke” informatie nodig om te kunnen vermelden op de kaart. Dat betekent dat we nu een dag gaan plannen waarop de uitvaart plaats zal vinden.

Wij vragen hierbij altijd eerst de voorkeur van de familie qua dag en tijdstip. Daarbij willen we ook graag de gewenste locatie weten. Zodra wij uw voorkeur weten, gaan wij bellen met het crematorium of de begraafplaats. Als de datum en tijd is vastgesteld, kunnen we verder met de rouwkaart.

We beginnen met het invullen van de voorzijde van de rouwkaart. Dit wordt vaak ingevuld met een afbeelding, foto, gedicht of een mooie geschreven herinnering.

Vervolgens gaan we de binnenzijde vullen. Hier plaatsen we vaak een gedicht of afscheidstekst, de naam van uw dierbare, familienamen, correspondentieadres en de logistieke tekst. Zo worden de belangstellenden volledig geinformeerd over de uitvaart. Hier komt onder andere in te staan waar de uitvaart is, wanneer en hoe laat. Daarbij kan er nog geplaatst worden of mensen afscheid kunnen komen nemen. Kortom alle benodigde informatie voor mensen om aanwezig te kunnen zijn, wordt vermeld op de rouwkaart.

De rouwkaart maken wij meteen met u samen. U kunt dan gelijk zien hoe deze eruit komt te zien en eventuele gewenste aanpassingen aangeven. Uiteraard mag u de rouwkaart ook zelf ontwerpen als u hier de middelen voor heeft. Wij controleren de kaart dan wel altijd graag op inhoud.

Wilt u wat inspiratie opdoen voor afscheidsteksten? Klikt u dan hier, u wordt dan doorverwezen naar een pagina waar u inspiratie kunt opdoen.

Zodra de kaart klaar is, laten wij deze voor u drukken. Hier zijn ook verschillende varianten denkbaar, denk aan het formaat van de kaart, de kleur van het papier, het soort papier etc. Dit zijn allemaal zaken die wij rustig met u doornemen. We kunnen u verschillende formaten, kleuren en papiersoorten laten zien. Hierdoor kunt u goed bepalen wat u wel of niet wilt.

Zodra de kaart naar de drukker is verzonden, kunnen wij eventueel al wat rouwenveloppen bij u achterlaten. Deze enveloppen kunt u dan alvast rustig schrijven (tenzij u kiest voor geprinte etiketten of enveloppen) tot dezelfde of de volgende dag de rouwkaarten bij u worden geleverd.

Wij halen de rouwkaarten daarna bij u op en deze maken wij klaar voor verzending volgens de eisen met betrekking tot rouwpost van Post NL. Wij brengen deze vervolgens naar een PostNL-punt en de kaarten worden dan de dag erna bezorgd bij de mensen thuis.

Rouwpost moet volgens PostNL aan de volgende eisen voldoen:

Scroll naar boven