''Door een eigen foto, hadden wij een persoonlijke rouwkaart''

Waarom versturen wij rouwkaarten?

Een rouwkaart versturen is niet verplicht, dit is een keuze van de familie en heel persoonlijk. Een rouwkaart is voornamelijk om belangstellende op de hoogte te brengen van een overlijden en om ze uit te nodigen. Vroeger waren dit rouwbrieven en tegenwoordig zijn de mogelijkheden voor een rouwkaart eindeloos.

Omdat de periode tussen overlijden en de dag van de uitvaart maximaal 6 werkdagen is, is het noodzakelijk de rouwkaart spoedig op te stellen als u deze wilt versturen.

Wij ondersteunen u bij het maken, bedenken en ontwerpen van de kaart. Uiteraard zorgen wij er daarna voor dat deze word gedrukt en geleverd.

Wat kunt u als familie alvast voorbereiden?

Willen wij een rouwkaart versturen?

Hoeveel rouwkaarten willen we versturen? hebben we een adressenlijst?

Welk formaat rouwkaart willen we graag? ( vierkant, rechthoek staand, rechthoek liggend)

Wat willen we op de voorkant? een foto, een gedicht, een herinnering of een gekozen afbeelding.

Welke afscheidstekst willen we op de kaart?

Wat voor soort papier willen we graag?

Willen we de adressen schrijven op de enveloppen? op een etiket printen, of op de envelop laten printen?

Welke familieleden worden er allemaal benoemd op de kaart?

Hoe komt een rouwkaart tot stand

Nadat we voor uw dierbare hebben gezorgd gaan we ons richten op het maken van de rouwkaart. Voor het opstellen van een rouwkaart heeft u hierboven al wat vragen kunnen lezen die hier betrekking tot hebben. Daarnaast is ook de ” logistieke” informatie nodig om te vermelden op de kaart. Dat betekent dat we nu een dag gaan plannen waarop de uitvaart plaats zal vinden.

Wij vragen hierbij altijd eerst de voorkeur van de familie, welke dag en tijdstip. Daarbij willen we ook graag de gewenste locatie weten. Zodra wij uw voorkeur hebben gaan wij bellen met het crematorium of de begraafplaats. Als de datum en tijd is vastgesteld kunnen we verder met de rouwkaart.

We beginnen met het invullen van de voorzijde van de rouwkaart. Dit wordt vaak ingevuld met een afbeelding, foto, gedicht of een mooie geschreven herinnering.

Vervolgens gaan we de binnenzijde vullen. Een gedicht of afscheidstekst plaatsen we hier, de naam van uw dierbare, familienamen, correspondentieadres en de logistieke tekst, hiermee bedoelen wij de informatie voor de belangstellenden. Hier komt o.a. in te staan waar de uitvaart is, welke dag en hoe laat. Daarbij kan er nog geplaatst worden of mensen afscheid kunnen komen nemen. Kortom alle nodige informatie voor mensen om aanwezig te kunnen zijn word vermeld op de rouwkaart.

De rouwkaart maken wij samen met u, u kunt dan gelijk zien hoe deze eruit komt te zien en eventuele aanpassingen doorgeven. Uiteraard mag u de rouwkaart ook zelf ontwerpen als u hier de middelen voor heeft. Wij controleren de kaart dan wel altijd graag op inhoud.

Zodra de kaart klaar is, laten wij deze voor u drukken. Hier zijn ook verschillende mogelijkheden voor, denk aan formaat van de kaart, kleur van het papier, soort papier etc. Dit zijn allemaal zaken die wij rustig met u doornemen. We kunnen u verschillende formaten, kleuren en papiersoorten laten zien. Hierdoor weet u goed wat u wel of niet wilt.

Zodra de kaart naar de drukker is verzonden kunnen wij eventueel al wat rouwenveloppen bij u achterlaten. Deze enveloppen kunt u dan alvast rustig schrijven tot de dezelfde of volgende dag de rouwkaarten bij u worden geleverd.

Wij halen de rouwkaarten de volgende dag bij u op, deze maken wij klaar voor verzending volgens de eisen van Post NL m.b.t. rouwpost. Wij brengen dit naar een PostNL punt en de kaarten worden dan de dag erna bezorgd bij de mensen thuis.

Rouwpost moet volgens PostNL aan de volgende eisen voldoen:

  • Rouwenvelop met rouwrand
  • Rouwpostzegel
  • Aanleveren in rouwverzendpakket van Post NL
10 0
Vandaag een afscheid gehad in besloten kring, omdat sommige aula’s dan groot zijn maken we er op deze manier toch een intieme sfeer van. #bydesley #delft #iepenhof #begrafenis #uitvaart #persoonlijk #metliefde
25 0
Vandaag weer een prachtige uitvaart mogen verzorgen, deze mevrouw was kleurrijk en wilde dit zeker laten terugkomen! Haar kist hebben we blauw laten maken, bijpassende blauwe auto en een persoonlijk schilderij. 🙏 #dankbaar #bydesley #uitvaarten #funeral #zoetermeer #hetwapenvanzoetermeer #verdriet #persoonlijk
15 0
Een kaarsje voor iedereen die we missen...
9 0
Op de hoogte blijven van vernieuwingen in de branche is ook belangrijk. Vanavond zijn we bij een informatie avond over Bio Sac 200. Een nieuwe manier van opbaren, 100% natuurlijk, ecologische methode. #biosac200 #stravermobility #funeralassist #desley #vernieuwingen
16 0
Volgende week hebben we een uitvaart van een mevrouw die Alzheimer had. In plaats van bloemen mee te nemen naar de uitvaart hebben haar dochters gevraagd een donatie te doen aan Stichting Alzheimer! Een mooi alternatief en initiatief... Deze boxen hebben ze beschikbaar bij Alzheimer Nederland om te plaatsen.#alzheimer #desley #giftbox #donatie #uitvaart #zoetermeer
7 0
Vandaag een netwerkmeeting gehad met de businessclub RememberMe.. Bij ‘t Manneke te Berkel en Rodenrijs, een prachtige locatie om een uitvaart te organiseren!
11 0
#steruitvaartplanners #desley #persoonlijk #afscheid #dood