''Als iets liefs je verlaat
blijft nog altijd de liefde''

Jullie wereld staat stil, jullie baby gaat overlijden of is inmiddels al overleden. Jullie toekomstdromen vallen uiteen en er komt veel op jullie af. Het ziekenhuis ondersteunt jullie bij alle medische vragen en overige zaken, maar wat moeten jullie nu doen?

Omdat jullie kindje volgens de wet nog niet levensvatbaar is zijn jullie niet verplicht om te voldoen aan de Wet op lijkbezorging, dus een begrafenis of crematie is niet verplicht. Dat betekent dat jullie zelf kunnen en mogen bepalen wat er met jullie kindje gebeurt. Het ziekenhuis biedt vaak de mogelijkheid jullie kindje te laten cremeren en de as te laten uitstrooien. Soms is begraven ook een mogelijkheid.

Het is echter ook zeker mogelijk om jullie kindje nog even bij je te houden. Dit kan doordat we jullie kindje verzorgen middels de watermethode of door het gebruik van een koelplaat. Hierdoor hebben jullie nog extra tijd om afscheid te nemen, om jullie kindje te laten zien aan opa en oma, broers of zussen. Erkenning is voor ouders heel belangrijk en het is ook heel persoonlijk hoe deze erkenning invulling krijgt.  Wij kunnen jullie ondersteunen deze dagen, ontzorgen en verzorgen.

We gaan met elkaar in gesprek om jullie wensen te bespreken, niet alleen op het gebied van de uitvaartwensen maar ook de hele persoonlijke wensen. Wij ondersteunen jullie bij verschillende zaken, rondom opbaring, eventuele fotografie, rouwverwerking en afscheid.

Wij zijn altijd bereikbaar voor jullie deze dagen en we zorgen ervoor dat het ondanks het grote verdriet een mooi, persoonlijk en warm afscheid wordt.