Toen we half augustus 2020

Toen we half augustus 2020 te horen kregen dat onze moeder binnen enkele dagen tot weken zou komen te overlijden zijn we op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer. Na het afvinken van punten zoals bereikbaarheid, professionaliteit, prijs en referenties, kwamen we uit op By Desley. Het kennismakingsgesprek verliep erg prettig, zakelijk waar het moest, betrokken waar het kon. Het goede gevoel bij Desley en haar vader Theo was daarmee ingezet.
Er werd een duidelijk kader geschept waarbinnen we in alle vrijheid onze invulling aan een mooie crematie konden geven. Dat was toen nog een betrekkelijk ver van ons bed scenario… Door het unaniem goede gevoel maakten we ter plekke de keuze om de crematie door hen te laten begeleiden. Desley liet toen ook direct wat spullen achter zoals de doos met kaartjes en een catalogus met kisten zodat we in alle rust konden kijken wat er mogelijk was. De rust was van korte duur want de volgende dag overleed onze moeder. In de hele rollercoaster van het overbrengen van onze moeder vanuit het hospice naar de tijdelijke verblijfskoeling, het tijdpad uitzetten van alle voorbereidingen voor de crematie, de crematie zelf en de financiële afhandeling deden Desley en haar vader hun naam en referenties eer aan.
Ze waren zichtbaar aanwezig waar het passend was. Ze waren onzichtbaar als we ze niet nodig hadden. Ze organiseerden op de achtergrond alle noodzakelijke activiteiten zodat wij alle aandacht aan ons eigen aandeel binnen de afscheidsceremonie konden besteden. Ze gaven soms een idee, een overdenking, maar nooit met het gevoel dat we gestuurd of gepushed werden. Het lijken zomaar wat verstandige opsommingen die je lezend op hun site ook al hebt zien staan. Maar als je zoals wij in de praktijk met ze hebt samengewerkt (want zo voelt het) begrijp je pas hoe waardevol die kwaliteiten zijn in een situatie waarin de emotie regelmatig de overhand heeft over het verstand. Na een maandje kwam Desley langs om alles nog even door te nemen inclusief de rekening. Ook hier liet ze weer zien dat ze een eerlijke, integere, betrokken vrouw is die goed werk levert in een branche waar we het ook zo vaak anders zien en horen. We hebben haar spontaan geridderd tot huis-uitvaartondernemer. Desley en Theo, Bedankt!

Rien, Petra, Inge en Paul Verschuur”

Scroll naar boven