familie van den Broeke

Wij prijzen onszelf nog steeds gelukkig dat Desley op ons pad kwam tijdens de zoektocht naar een begrafenisondernemer voor de uitvaart van onze moeder. Ze overleed eind januari 2020, gelukkig nog net voor de coronamaatregelen. Achteraf kunnen we zeggen dat het afscheid bijna een feestje was. Uitbundig met een weelde aan bloemen, een prachtige kist, heel veel familie en vrienden met op het laatst een toast met een goed glas wijn. Het liep zoals onze moeder gewenst had. Zoals ze het leven vierde: uitbundig. En vooral ook non conformistisch. Desley heeft ons begeleid tijdens het regelen van en de uitvaart zelf. Dat deed ze tot in de kleinste details. Niets werd aan het toeval overgelaten zonder ons daarmee te belasten. Naar de begraafplaats in Zeeland, lopend volgens gebruik, kwamen we langs een wegopbreking. Desley had geregeld dat de stoet er door heen zou kunnen en dat ze dan even zouden stoppen met werken. Er kwam een verkeerde auto aanrijden (zwart in plaat van wit) en Desley regelde dat deze weer omgeruild werd. Daarvoor moest de nieuwe auto 150 km rijden. Maar Desley neemt geen genoegen met dit soort foutjes.
Het mooiste was nog wel het advies van Desley om de ruimte voor de afscheidsceremonie aan te kleden met de beelden van onze moeder. Ze was beeldhouwster. Dat vonden we een mooi idee en toen we de reeks gingen samenstellen om mee te nemen vonden we onder een van de beelden de grafrede die onze moeder al had geschreven met de titel die we al op de rouwkaarten hebben gebruikt: “Ik leef voort in mijn beelden”. Die rede hebben we natuurlijk voorgelezen tijdens de ceremonie.
Ook hebben we op aanraden van Desley een fotograaf ingehuurd. Dat was ook een heel goed idee omdat er toch een aantal mensen niet aanwezig konden zijn, maar op deze manier ook getuige zijn van een prachtig afscheid. En zelf kijken we telkens in het boek met een positief gevoel. Het is heel verdrietig dat ze er niet meer is, maar een goed afscheid is zo belangrijk voor de rouwverwerking. En door Desley is dat gerealiseerd. Vandaar dat wij ons gelukkig prijzen met Desley en de manier waarop ze de uitvaart heeft geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top