Kleine maar intieme uitvaart

Een mevrouw belt mij op haar want haar vader is overleden. Enige weken hiervoor was zij al begonnen met het voorbereiden hiervan. Zij had offertes opgevraagd via het internet om zich alvast te orienteren op de mogelijkheden binnen de uitvaartwereld. Naar aanleiding hiervan heeft zij een keuze gemaakt en nu het moment daar is neemt zij contact op.

Mijn telefoon gaat en ik condoleer haar met het verlies van haar vader. Deze meneer is 84 geworden, en dat noemen wij een mooie leeftijd, maar het is en blijft iemands vader, broer, vriend of buurman.

Haar vader hebben we vervolgens verzorgd en overgebracht naar een uitvaartcentrum. Hij hield niet van heel veel poespas dus de komende dagen zal er ook geen bezoek plaatsvinden vanuit de familie. De uitvaart wilden we verzorgen in Leiden maar in verband met werkzaamheden aan het crematorium was dit helaas niet mogelijk. De crematie hebben we uiteindelijk laten plaatsvinden in Zoetermeer.

Meneer had als duidelijke wens een witte rouwauto en uiteraard hebben wij dit voor hem verzorgd. We hebben een kleine dienst gehouden, intiem en liefdevol. Met zelfgekozen nummers en een levensloop voorgelezen door zijn dochter.

Na afloop hebben we nog even koffie gedronken en was de plechtigheid afgelopen. De familie moet nu thuis verder rouwen en het verlies een plek geven.