Een Hospice

Als uitvaartverzorgster kom ik op veel bijzondere plekken, een plek waar ik regelmatig kom is een Hospice. Een Hospice heeft vaak een huiselijke sfeer en is ingericht op terminale zorg. Voor de persoon waar het om gaat en voor de familie is dit vaak een fijne plek om met elkaar een laatste fase mee te maken. Als iemand thuis blijft is er vaak veel zorg nodig van partners of kinderen, bij een hospice wordt eigenlijk de zorg uit handen genomen en kan je gewoon lekker op visite bij je dierbare. Nog even meenemen naar buiten, een spelletje doen of eindeloos kletsen. Je bent niet de zorgende op dat moment.

Elk Hospice is anders en werkt anders maar grotendeels bestaat een hospice uit vrijwilligers die ongelofelijk veel doen voor hun medemens. Het is heel fijn dat deze mensen er zijn en wat ze allemaal doen.
Daarnaast zijn er niet alleen vrijwilligers maar ook kundige en gediplomeerde zorgverleners. hierdoor is alle nodige zorg in huis en wordt je dierbare goed verzorgd.

De mevrouw waarvoor ik de uitvaart heb verzorgd en nu over schrijf was heel blij met het Hospice waar zij lag, iets langer dan verwacht maar ze was zo geliefd bij iedereen van het Hospice. Haar dochter en schoonzoon waren kind aan huis en werden zo goed ondersteund en getroost door het Hospice. Het is fijn om iemands leven op zo’n manier af te sluiten, als het dan toch moet.

Hospice Lansingerland heb ik het over, zij hebben een buitengewoon mooie locatie, goede zorg, ontzettend lieve vrijwilligers en een heel erg groot hart allemaal. Het is fijn dat jullie er zijn, het is fijn dat jullie zo goed zorgen voor de mensen. We hadden een prachtige uitgeleide toen we mevrouw kwamen ophalen, met mooie persoonlijke woorden van jullie, dit maak het extra bijzonder niet alleen voor mij als uitvaartverzorgster maar zeker voor de familie. Zo hebben we allemaal een kleine bijdrage aan rouwverwerking voor de families.

Scroll naar boven