Als iets liefs je verlaat
bljift nog altijd de liefde

Jullie wereld staat stil, jullie baby gaat overlijden of is inmiddels al overleden. Jullie toekomstdromen vallen uiteen en er komt veel op jullie af. Het ziekenhuis ondersteunt jullie bij alle medische vragen en overige zaken, maar wat moeten jullie nu doen?

Allereerst moet jullie kindje worden verzorgd. We verzorgen dan een opbaring, hierbij zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Watermethode (als u hierop klikt dan ziet u foto’s van overleden baby’s die zijn opgebaard met behulp van de watermethode)
  • Of kijk op de website van de Watermethode.
  • Koelplaat

Omdat jullie kindje volgens de wet levensvatbaar is, zijn jullie verplicht om te voldoen aan de Wet op lijkbezorging. Dat betekent dat een begrafenis of crematie van jullie kindje verplicht is, uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden. Tot die tijd is het mogelijk jullie kindje thuis bij jullie te houden of naar een uitvaartcentrum.

Nadat we voor jullie kindje hebben gezorgd gaan we de uitvaart verder organiseren. Uiteraard hangt het helemaal af van jullie wensen, wat er allemaal geregeld moet worden. Willen jullie het klein, sober en ingetogen of willen jullie een groter afscheid?

Wat wij in ieder geval aan jullie gaan vragen:

  • Willen jullie een begrafenis of een crematie?
  • Willen jullie een mandje, kist, een doek of iets anders voor jullie kindje?
  • Willen jullie rouw/geboortekaarten versturen?
  • Willen jullie een afscheidsdienst? En zo ja, waar? In een aula, thuis, horecagelegenheid of andere locatie?
  • Wat voor muziek willen jullie daar laten afspelen?
  • Willen jullie bloemen?

Wij denken graag verder mee dan alleen de meeste voorkomende zaken, alle ideeen en wensen horen wij graag zodat we hier invulling aan kunnen geven. Er zijn heel veel dingen om over na te denken, uiteraard bespreken en regelen wij dit niet allemaal in 1 dag. We hebben intensief contact de komende dagen en wij komen regelmatig even bij jullie kindje kijken als dat nodig is. Wij vinden het belangrijk dat er tijd en aandacht is en uiteraard verzorgen wij voor jullie alles rondom de uitvaart.
Wat er nodig is bespreken wij en we ontzorgen jullie zoveel mogelijk. Het is voor het rouwproces belangrijk om een aantal dingen zelf te doen of in ieder geval mee te maken, ook hierin begeleiden wij jullie.

Wij zijn altijd bereikbaar deze dagen en we zorgen er voor dat het ondanks het grote verdriet een mooi, persoonlijk en warm afscheid wordt.