Cremeren

Als u kiest voor een crematie

Wat  komt er allemaal kijken bij een crematie? Wat kost een crematie? Op deze vragen is er niet 1 antwoord. Als we het hebben over alleen cremeren, dus zonder plechtigheid, dan kan dat alleen plaats vinden in een crematorium. Dit noemen wij dan een technische crematie. Bij een technische crematie is het vaak wel mogelijk dat een kleine groep familie nog afscheid kan nemen (denk hierbij aan ongeveer 10 personen). De kosten zijn verschillend per crematorium.

Een crematie kan ook uitgebreider met een plechtigheid vooraf en hierna een condoleance. Uw wens staat hierin centraal.

Daarnaast is het nog zo dat elk crematorium zijn eigen mogelijkheden en beperkingen heeft. Sommige mensen willen graag dat de kist wegzakt naar beneden tijdens de dienst maar niet elk crematorium heeft deze mogelijkheid. In Amsterdam is er een crematorium waarbij de kist gaat ”hemelen” zoals zij dat noemen. Dan stijgt de kist naar boven tijdens de plechtigheid.

Soms willen mensen heel graag mee tot en met het eind, dat houdt in dat zij mee willen naar de ovenruimte voor de zogeheten invoer. Dit is ook niet in elk crematorium mogelijk. U begrijpt dat de keuze voor het crematorium belangrijk is om te bepalen of uw wensen kunnen worden uitgevoerd.

Hieronder leest u verschillende mogelijkheden zodat u kunt bepalen wat voor u belangrijk is. Dit kan u helpen bij de keuze voor een crematorium.

Wat kunt u als familie alvast voorbereiden?

Wilt u dat de kist kan wegzakken naar beneden?

Wilt u dat de kist naar boven stijgt (dit kan alleen in Amsterdam)?

Wilt u dat de kist naar achter glijdt?

Wilt u zelf weglopen bij de kist?

Wilt u mee naar de ovenruimte?

Zijn er andere zaken die u belangrijk vind?

Wat zijn de tarieven van een crematie?

Elk crematorium hanteert zijn eigen tarieven betreft cremeren en de diensten.
Een technische crematie kunnen wij verzorgen vanaf €590. Dit is dan zonder de aanwezigheid van familie.

Wilt u een crematie met afscheidsdienst en condoleance dan lopen de tarieven uiteen van €1.300 t/m €1.950. De prijs is mede afhankelijk van de tijd die u nodig heeft voor de plechtigheid en de condoleance.

Wij kunnen een crematie verzorgen in elk crematorium in Nederland. Als u vragen heeft over de kosten en mogelijkheden van een crematorium van uw keuze dan horen wij dat graag. U kunt ons contactformulier invullen of een offerte aanvragen via de website.

Contact ons
10 0
Vandaag een afscheid gehad in besloten kring, omdat sommige aula’s dan groot zijn maken we er op deze manier toch een intieme sfeer van. #bydesley #delft #iepenhof #begrafenis #uitvaart #persoonlijk #metliefde
25 0
Vandaag weer een prachtige uitvaart mogen verzorgen, deze mevrouw was kleurrijk en wilde dit zeker laten terugkomen! Haar kist hebben we blauw laten maken, bijpassende blauwe auto en een persoonlijk schilderij. 🙏 #dankbaar #bydesley #uitvaarten #funeral #zoetermeer #hetwapenvanzoetermeer #verdriet #persoonlijk
15 0
Een kaarsje voor iedereen die we missen...
9 0
Op de hoogte blijven van vernieuwingen in de branche is ook belangrijk. Vanavond zijn we bij een informatie avond over Bio Sac 200. Een nieuwe manier van opbaren, 100% natuurlijk, ecologische methode. #biosac200 #stravermobility #funeralassist #desley #vernieuwingen
16 0
Volgende week hebben we een uitvaart van een mevrouw die Alzheimer had. In plaats van bloemen mee te nemen naar de uitvaart hebben haar dochters gevraagd een donatie te doen aan Stichting Alzheimer! Een mooi alternatief en initiatief... Deze boxen hebben ze beschikbaar bij Alzheimer Nederland om te plaatsen.#alzheimer #desley #giftbox #donatie #uitvaart #zoetermeer
7 0
Vandaag een netwerkmeeting gehad met de businessclub RememberMe.. Bij ‘t Manneke te Berkel en Rodenrijs, een prachtige locatie om een uitvaart te organiseren!
11 0
#steruitvaartplanners #desley #persoonlijk #afscheid #dood